BARDAKCI Zeytinyağları

Saklama Koşulları

Mutfağımızın değişmez sıvısını koruyup, saklamasını bilmeliyiz...

 

Zeytinyağının kendine has renk, koku ve tadını aynen koruyabilme süresi ortalama 18 aydır. Burada sizlerin bilmesi gereken, almış olduğunuz zeytinyağını tüketim esnasında nasıl ve nerede saklamanız gerektiği ile ilgilidir.


Işık
Güneş ışınları zeytinyağının tadının acılaşmasına neden olabilir. Bu nedenle zeytinyağını güneş almayan yerlerde muhafaza ediniz.


Sıcak
Işık kadar sıcak da zeytinyağına zarar verir. Işık ve sıcak zeytinyağının yapısını bozar, asit oranın artmasına, yabancı tat ve kokuların oluşmasına sebep olur. Karanlık ve serin (yaklaşık 18C de ) yerde saklanmalıdır. Zeytinyağı buzdolabına konmamalıdır. "Hakiki zeytinyağı donar."


Hava
Hava ile temas ettiğinde oksidasyona uğrayan zeytinyağının peroksitleri yükselir, tadı ve kokusu ağırlaşır. Bu nedenle zeytinyağı şişelerinin ağzını sıkı kapatılıp, hava almaması sağlanmalıdır. Teneke ile satın aldığınız zeytinyağının da pratik kapağı kapatılmalı , hava almamasına dikkat edilmelidir.


Zaman
Zeytinyağının kendine has renk, koku ve tat özelliğini koruması ortalama 1.5 senedir( 18 aydır ).

 
Fevzi Çakmak Mah. Büsan Org. San. 10632. Sk. No: 3 Karatay/KONYA Copyright © 2013
konya web tasarım,haber sistemleri